woensdag 27 oktober 2021

Elianes Belofte

 













Vanaf de eerste pagina van dit boek wordt je meegenomen naar het mooie Château Bellevue in Frankrijk. Het boek speelt zich af in 2017 en van 1938-1944. De wisseling tussen heden en verleden worden duidelijk aangegeven boven de nieuwe hoofdstukken en gaan heel soepel in elkaar over.

Het is een prachtig verhaal over macht en onderdrukking, maar ook over liefde en vertrouwen. Zowel in het heden als in het verleden.

Abi heeft al heel wat meegemaakt in haar jonge leven. Om te ontspannen gaat ze op reis naar Frankrijk en bij toeval komt ze terecht op het kasteel. Tijdens haar verblijf ontdekt ze steeds meer over de geschiedenis van de vorige bewoner Eliane en haar familie. Hoe is het om te (over)leven in een bezet gebied tijdens de oorlog?

Hoe ver ga je om je familie te redden, maar ook om zelf veilig te blijven? Keuzes die niet alleen tijdens de oorlog gemaakt moeten worden.

Tijdens het lezen krijg je een duidelijk beeld van de omgeving. Het is geschreven net alsof je er zo naartoe kunt gaan. De bijen om je heen kunt horen zoemen en even te kijken bij het kasteel.

Een prachtig boek om te lezen, met heerlijke personages. Wil je het zelf ook lezen? Bestel het via je lokale boekhandel, of hier: Elianes belofte.

Elianes belofte - Fiona Valpy

Uitgeverij Boekerij

ISBN 9789022587119


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sneeuw boven New York

  Als je op zoek bent naar een heerlijke winterse feelgood, dan hoef je niet verder te zoeken. In sneeuw boven New York lees je over Harriet...